Met een fashionbrand, een actieve eco-centrische beweging en relatietherapie wil Je Moeder haarzelf en haar kinders wereldwijd omtoveren van consumenten tot zorgdragers die haar weer alive&kicking maken!
Voor een aangename rit door de ruimte. Voor iedereen. Voor altijd & eeuwig.

Het verhaal – oorsprong

Je Moeder is gebrouwen en getogen binnen de klimaatbeweging; daar waar gedreven mensen zich verbinden om op te komen voor het leven en de wereld wakker te schudden. Het lijkt namelijk wel alsof sommige mensen zijn vergeten waar ze vandaan komen…

Op het moment dat de buitenaardse grote boodschap “Je Moeder” uit de lucht kwam vallen, wist Eline (de moeder van Je Moeder) het gelijk: Dit moet groots verspreid worden. Dít is waar het op neer komt.

Het kwam dan ook goed uit dat vrijwel iedereen dagelijks kleding draagt, dus iedereen dagelijks in potentie een uithangbord of belangrijke post-it voor elkaar is. Dat werkt goed met een aansprekende boodschap die verblijdt, verbindt en wellicht iets verandert in je hoofd. Want verandering begint altijd in je hoofd, nadat je iets ziet en doorhebt:

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”-Johan Cruijf

Leuk en aardig, tshirts printen, maar de kledingindustrie maakt er nogal een potje van: een mooie kans om deze grote vervuiler en Klerezooi al zeefdrukkend aan te pakken, te beginnen met alle 2e hands kleding te pimpen en restpartijen te hergebruiken, op mens&milieuvriendelijke wijze natuurlijk. Gelukkig valt het goed in de smaak en zo dragen steeds meer en meer mensen de grote boodschap uit, en geven Je Moeder een stem met hart en ziel (link naar collage)

Daarnaast ontpopte een organische creatieve actiegroep die zich vermaakt met theatrale theekransjes tegen de gasboringen in Groningen, aard-erende ceremonies voor de aandeelhoudersvergadering van Shell, en een opstand van 7 zwangere vrouwen bij een lezing door Shells CEO over ‘nieuwe energie’.
Door een speelse draai te geven aan zware onderwerpen en ze met humor te belichten, vertellen we een ander verhaal.  De klimaatbeweging kan immers wel een opkikker gebruiken..

“De fossiele industrie is zo fossiel als het maar zijn kan”
Want laten we eerlijk wezen. Het is allang tijd om soortgelijke systematische koloniale, racistische, exploitatieve en onderdrukkende praktijken verleden tijd te maken. Daar word je Moeder niet goed van.

Daarom is het nu tijd voor: ontmaskering & ontmanteling, nieuwe spelregels smeden, en energie richten op het herstel van onze natuur. Zowel van binnen als van buiten. Doe je mee?