Ojee wat is het duidelijk nogal een rotzooi thuis. Door dit gemaakte potje zouden we zomaar met z’n allen naar de haaien kunnen gaan…

Want mensekinders willen zoveel consumeer. Om vervolgens hopen kledingoverschotten, opstapelende welvaartsresten in andere landen te dumpen of simpelweg te verbranden. (percentage) Waterverontreiniging door pesticiden, chemicaliën en kunstmest, plastic soep, mensonterende werkomstandigheden, genetisch gemanipuleerde monocultuur… Iets betaalt die rekening: afname in biodiversiteit, massale sterfte, verwoesting ecosystemen, instandhouding van armoede en ongelijkheid, schendingen van mensenrechten… Wat een ellendige klere-zooi. Zó is het toch niet leuk meer?

De Kledingindustrie is geen lieverdje en staat in de top3 grootste vervuilers.

Katoen zuipt erop los en is één van de meest gebruikte maar ook meest vervuilende grondstof voor kleding die er bestaat.

Per shirt wordt tijdens productie

– 2500 liter water gebruikt(meestal in gebieden met waterschaarste),
– zeer schadelijke pesticiden voor lokale omgeving en gezondheid van arbeiders
– met kunstmest de aarde uitgeput en wordt gewonnen uit fossiele brandstof.
Tegenwoordig wordt ook vaker synthetische materialen als polyester, acryl, elastaan (lycra) gebruikt. Life in plastic, is not so fantastic:
– wordt vaak gemaakt van fossiele brandstoffen.
– chemisch en vervuilend proces
– kleine plastic stofjes (microplastics) komen in het wasmachinewater, oppervlaktewater, en uiteindelijk in zee om de plastic soep nog lekker aan te dikken en in jouw voedselketen te belanden..
Kleding wordt vaak geverfd met chemicaliën, waarvan niet alleen je moeder vies en gestoord van raakt.

De fast-fashion industrie die jou spotgoedkoop dat leuke shirtje probeert aan te smeren, deze mensen betalen daarvoor met hun kostbare levenstijd- en kwaliteit.
Deze ecosystemen betalen daarvoor met hun weerbaarheid en diversiteit.
Da’s onbetaalbaar.

Gelukkig heeft Je Moeder een missie:
“Je moeder pakt de kledingindustrie aan met de grote Opruiming van de Klere-zooi, door welvaartsresten mens&milieuvriendelijk te pimpen én te kiezen voor natuurlijke en eerlijke materialen.

Daarnaast komt ze creatief in actie om extra impact te maken

Zo geven we mij samen een stem. Kijk maar hoe..

ACTIE

Je wordt bedankt!

Share your thoughts

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.